Jandarma Uzman Erbaş (Uzm.Çvş.)Alımında Uygulanacak Sınavlar
Jandarma Uzman Erbaş (Uzm.Çvş.-Uzm.Onb.) olmak için başvuru yapıp mülakatlara girmeye hak kazanan adayların tabi tutulacağı aşamalar merak konusu olmaktadır.
Jandarma Uzman Çavuş olmak için uygulanacak seçme sınavları şu şekilde yapılmaktadır;
Belirlenen baraj puanını geçen adaylar Seçme sınavlarına girmeye hak kazanmışlardır. Bu adaylar (1)Ön sağlık muayenesi, (2)Fiziki yeterlilik sınavı, (3)Uygulama sınavı ve (4)Mülakat sınavları olmak üzere dört aşamaya tabi tutulacaktır.
Belirtilen sınav aşamalarından herhangi birinde başarı gösteremeyen adaylar bir sonraki aşamaya tabi tutulamazlar.
(1)Ön Sağlık Muayenesi:
Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık yeteneği Yönetmeliğinde yer alan esaslara göre ön sağlık muayenesi yapılmaktadır.
- Adayın boy ve kilosu ölçülmekte yönetmelik içerisinde belirtilen boy ve kilo sınırları içerisinde olup olmadığına bakılmaktadır.(Boy-Kilo Kriterlerine Buradan ulaşabilirsiniz.)
- Adayın ayağında düz taban olup olmadığına bakılır
- Güvercin göğüs ve omurgada şekil bozukluğu olup olmadığına bakılır.
- Adayın gözünde renk körlüğü, şaşılık olup olmadığına bakılır.
Kısaca Jandarma Uzman Çavuş olmak isteyen adayın Ön Sağlık muayenesinde vücut yapısının düzgün, fiziki görünüşünün kusursuz ve vücudun herhangi bir yerinde dikkat çekici cilt hastalığı, yara, yanık ve ameliyat izi olup olmadığına bakılmaktadır.
Ön sağlık muayenesini başarılı bir şekilde geçen Jandarma Uzman Çavuş adayları Fiziki yeterlilik sınavına alınmaktadır.
(2)Fiziki Yeterlilik Sınavı:
Bu sınava katılmaya hak kazanan adaylar Fiziki yetenek sınavı değerlendirme esaslarına göre değerlendirilir. Fiziki yeterlilik testinde herhangi birinden barajı geçemeyen adaylar bir sonraki aşama olan Mülakat sınavına alınmazlar.
(Fiziki Yetenek Değerlendirme Esaslarına ve Baraj puanlarına
BURADAN ulaşabilirsiniz.)
Adaylar gelirken yanlarında eşofman, şort ve spor ayakkabısı getirmelidir. Fiziki yeterlilik testine katılacak adaylar sağlık kuruluşundan hastalığı bulunmadığına dair ‘’Durum bildirir tek hekim sağlık raporu’’ getireceklerdir.
(3)Uygulama Sınavı:
Uygulama sınavları Lojistik Branşlı olarak başvuran adaylara hangi branşlara başvuru yapmışsa o branşın uygulamalı meslek sınavına girmesi gerekmektedir.
(4)Mülakat Sınavı:
Ön sağlık, Fiziki yeterlilik ve Uygulama sınavını başarı ile geçen uzman çavuş adayları son aşama olarak Sözlü mülakata tabi tutulacaklardır.
Mülakat, mülakat komisyonu ile aday arasında yüz yüze ve sözlü bir şekilde yapılmaktadır. Mülakatta Soru-Cevap yöntemi uygulanmaktadır. Mülakatta adayın dikkat etmesi gereken hususlara ve muhtemel sorulacak sorulara BURADAN ulaşabilirsiniz.
Kıbrısta askerlik görevini yerine getiren adaylar mülakat sporu geçmeleri halinde detaylı sağlık aşamasını nasıl yapacaklar
Merhaba Mert,
Öncelikle yorum yaptığın için teşekkür ederiz. Sorunun cevabını mail adresine ilettik. Sormuş olduğun soru ve yanıtlanan cevap onay vermen durumunda SIK SORULAN SORULAR sayfasında yer alacaktır. Hayırlı Teskereler.